пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Дотик до юриспруденції: розгляд проблеми булінгу в судовій залі

     Вперше 12.10.2018 старшокласники гімназії мали змогу відчути атмосферу судової зали під час діалогу з обговорювальної проблеми "Булінг: правовий аспект". Разом із суддями Совою Тетяною Георгіївною та Парфененко Оксаною Ярославівною учні розглянули поняття "булінг", проаналізували причини його виникнення та можливі наслідки правопорушення. Більш детальніше зупинилися на відповідальності за булінг:
хто притягається, до якого виду відповідальності притягається особа. Не оминули і можливих дій учнів (жертви та спостерігача) у разі виявлення факту булінгу та дій щодо попередження проблеми. 
      Не менше вразило учнів судове засідання з кримінальної справи, яке додало їм емоції. Таким чином, учні теоретично та практично вивчали судовий процес, зміст справи та зміст Кримінального кодексу України та ін. Свідченням зацікавиленості учнів судовою справою була низка запитань по справі після засідання.
     Започатковані практичні уроки з правознавства було вирішено продовжити під час вивчення галузей права та розгляду актуальних проблем школярів. Можливо хтось із учасників у майбутньому стане суддею, адвокатом чи прокурором і будуть учасниками судових справ, але уже в якості професійних юристів. Можливо хтось зупинить булінг і захистить жертву. Фото  

Немає коментарів: