вівторок, 10 липня 2018 р.

Міжнародна науково-практична конференція в Чорноморську

  З 2 по 8 липня 2018 р. в Чорноморську, Одеська обл. проходила конференція "Обдаровані діти - науковий потенціал держави". Захід організований Міністреством освіти і науки України, НАПН України, Інститутом обдарованої дитини. Під час пленарного засідання конференції обговорювалися проблеми розвитку творочості учнів, супроводу та підтримки обдарованих учнів, формування в них
успішних життєвих стратегій, а також проблеми обдарованості і наукової освіти, технологій розвитку інтелектуального потенціалу держави та ін. 
  На конференцію приїхали науковці та вчителі з різних регіонів України. Під час майстер-класів учасники ділилися здобутками, досвідом та перспективами розвитку обдарованих дітей. Жваву дискусію викликало обговорення питань використання різних методів навчання обдарованх учнів, формування в них активної життєвої позиції. У фокусі конференції знаходилася модель Джозефа Рензуллі, яка складається із трьох компонентів, якостей людини: креативності, мотивації, здібності вище середнього рівня. Водночас, учасники наголошували на власних вітчизняних педагогічних та методичних традиціях розвитку здібностей обдаровних учнів.
  Загалом обговорення відбувалося з використанням інноваційних технологій, тому атмосфера спілкування проблемних питань була невимушена, жвава та весела. Ті, хто не перший раз приїхав на конференцію були здивавані, що в майстер класі майже всі брали участь, а не насолоджувалися в час занять красою моря. А воно дійсно було гарне (можна було спостерігати відтінки синього кольору моря, що зливалося з небом). 
  Час проведення конференції співпав із святом Івана Купала, тому випала добра нагода згадати традиції українського народу (співати пісні, танцювати, відгадувати народні загадки, мудрість та навіть грати, пройти квест).  
  Неможливо було й залишити без уваги місто Одесу, з її багатством античної архітектури, скульптури, загалом культури та мистецтва. В жодному місті України я не зустрічала такого різноманіття античності. Кожен будинок унікальний своєю історією. Палац Потоцьких, що знаходиться в місті вразив своєю пишністю архітектурного стилю та унікальністю картинної галереї, митців ХVIII -ХХ ст. Картини Айвазовського, Ге, Васнецова, Левицького, Пимоненка, Реріха та ін. художників можна побачити в найбільших музеях України та світу. Тож можна подякувати організаторам конференції за можливість збагатити свій професійний та життєвий досвід таким різноманіттям.  Фото заходу
    

Немає коментарів: