середу, 23 серпня 2017 р.

Нові акценти викладання суспільних та філологічних дисциплін у 2017-2018 н.р.

    Чергова конференція педагогічних працівників традиційно розпочалася в серпні перед початком навчального року, але не в Чернігові, як це зазвичай відбувалося, а Ніжині. Ніжинський державний педагогічний університет ім. М.В. Гоголя, де й проходила конференція, вразив вишуканістю та історизмом
старого корпусу, чепурністю паркової алеї, скульптурою (погруддям М.В. Гоголю, графу І.Безбородько, пам'ятником учительці та учню). Заснований заклад ще 1805р. братами Безбородьками як гімназія вищих наук зі статусом вищого навчального закладу університетського типу. Збудоване приміщення у стилі класицизму архітектором Луїджі Руска. 
     Конференція зібрала повну залу університету педагогів. Коротко зупиномося на змісті конференції. Програма конференції складалася із пленарного та секційних засідань. На пленарному засіданні у доповідях виступаючих наголошувалося на важливості впровадження в школах компетентнісного підходу до навчання, взаємозв'язках школи та вищого навчального закладу, модернізації освіти на засадах конценції Нової української школи. Також аналізувалися результати роботи вчителів та учнів області протягом 2016-2017 н.р., зокрема участі у різноманітних учнівських конкурсах. Порівнювался показники результативності навчальних досягнень минулого року та в попередні роки, а також Чернігівської області та інших областей. Називалися позитивні моменти та недоліки у навчальному процесі. Виступаючі наголошували на важливості роботи з обдарованими учнями.
    Під час секційної роботи виступаючі звернули увагу на важливість формування в учнів компетенцій, оновлених програмах, особливостях календарно-тематичного планування, важливості вдосконалення роботи вчителів із ІКТ. Новим для вчителів історії є можливість впровадження інтегрованого курсу історії України та всесвітньої історії відповідно до рекомендацій МОН України. Вчителям правознавства пропонувалося урізномантнювати методи роботи та вдосконалювати традиційні, звертати увагу на оновлення законодавства. 
     Нові акценти навчального процесу 2017-2018 рр., почуті та обговорені на обласній конфернеції, тепер будуть донесені до вчителів під час районних конференцій. Успіхів усім нам у новому навчальному році :).

Немає коментарів: