суботу, 13 травня 2017 р.

Хто ці люди свободи в Україні

"Хто це - люди "свободи" в Україні, який їх внесок в розвиток української державності, яка їх доля? Щоб знайти відповіді на ці запитання, учні 10-В класу відвідали Менський краєзнавчий музей та заслухали лекцію Віталія Крутого. Розповідь директора музею про діячів "свободи" ХХ-ХХІ ст. супроводжувалася демонстрацією плакатів, що розміщені у двох залах приміщення.
Серед дічів "свободи" - урядовці, військові, науковці, художники, режисери, священники, борці за державність та ін. Частку портретів учні впізнавали, бо вчили про діяльність особистостей на уроках історії України. Серед них - М. Міхновський, Л. Курбас, Є.Чикаленко, М.Леонтович, Г.Нарбут). Проте більш детальний опис їх діяльності та цікаві біографічні факти, фотоматеріали учні змогли заслухати під час лекції в музеї. Про деяких діячів учні чули вперше (М.Безручко, В.Вишиваний, В. Чучупак, О. Степанів та ін.). Фото із виставки тут: https://goo.gl/photos/siUkegvCFepRgTSJ8
Цікаво, що музей має домовленість про співпрацю з  Інститутом національної пам'яті України, який і надає матеріали для тематичних виставок. Наступна тематична виставка планується з теми "Чорнобильська трагедія". 

Немає коментарів: