вівторок, 21 лютого 2017 р.

Семінар учителів у Лісках

Під час тренінгу
На черговий семінар з суспільствознавчих дисциплін зібралися учителі Менського району у с. Ліски. Темою для обговорення стала методична проблема "Роль суспільних дисциплін у набутті й застосуваннні навчального досвіду учнями". 
Цікаво побудований план семінару сприяв усвідомленню наскільки важливим є навчальний заклад у селі для громади як осередок культурного закладу.
Школа функціонує з 1930 р. Сьогодні в ній працює 13 педагогічних працівників, а навчається 61 учень. 
Учителі змогли побачити та проаналізувати не лише урок з використанням ігрових моментів у 6 класі з теми "Антична грецька цивілізація" (учитель Невжинська О.В.), а й відпочити душею під час виховного заходу "Мова - історія народу", презентований творчим колективом школи.  На заході звучали українські пісні, гуморески П. Глазового. Танцювальну майстерність продемонстрували учні школи. 
Плідно попрацювали учителі й під час тренінгу "Основні етапи процесу засвоєння знань", який провели Н.М. Жидкова, Л.В. Леонтієва, С.Б. Тужик. Учасники змогли опробувати різноманітні прийоми (рівневі) навчання на всіх етапах уроку з правознавства. Цікаві активні методи сприяли формуванню творчої атмосфери тренінгу. 
Крім того, учителі обговорили проблеми олімпіад з історії та правознавства та МАН у 2017р. Зокрема, зупинилися на мотиваційному компоненті учнівських конкурсів. Однією із важливих пропозицій учасників - узагальнення досвіду дослідницької діяльності учителів та учнів району у формі окремого посібника. Інші фото тут   https://drive.google.com/drive/folders/0B_Jq_7v_4CIxWGcyUDFBR0cwZkE?usp=sharing 

Немає коментарів: