четвер, 8 вересня 2016 р.

Учнівська конференція / The third historycal conference for pupils

Москалець І. з доповіддю "Просвітницька діяльність учасників МАН (на прикладі Менського відділення МАН" під час третьої учнівської конференції (2016)

інші фото тут https://goo.gl/photos/h7N42o4TG4AKhwnw7 (під час пленарного засідання)
https://goo.gl/photos/hsBThr88XbJ9YRHv9 (під час пленарного засідання) 
https://goo.gl/photos/ps1xSJny9kjS7SUA8 (з деканом Інституту історії, етнології та правознавства Коваленко О.Б.)

Архипенко А. під час доповіді
"The survival of ostarbеiter in 1941-1945 years''
на першій учнівській конференції (2014)
20.10.2016 навчально-науковий інститут історії, етнології та правознавства ім. О.Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка, Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців, ОКПНЗ "Чернігівська МАН учнівської молоді" та ПНЗ "Центр дитячого та юнацького туризму та екскурсії" провели Третю обласну історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді.
На конференцію зібралися близько 80 учнів області. Під час пленарного засідання учні почули доповідь декана факультета Коваленка О.Б про діяльність М. Грушевського та його перебування на Чернігівщини. Учні змогли відчути історичну колоритність регіону на початку ХХ ст із цитати М. Грушевського, а також змісту доповіді. 
Найбільше учнівських робіт було представлено в секції новітньої історії, де актуальними звучали проблеми Другої світової війни, геноциду. Водночас із традиційними темами дослідження на конференції в доповідях учнів розкривалося й чимало сучасних проблем, як приміром, волонтерський рух, мурали як вид вуличного мистецтва та ін. Деякі учні брали участь у конференції втретє, а отже, популярність заходу зростає. 

Немає коментарів: