вівторок, 11 листопада 2014 р.

До учнів 5-11 класів. Готуємося до шкільної конференції "Уроки виживання населення Менщини в роки Великої Вітчизняної війни" 21.11.2014р.

Можливі виступи з таких питань:
- окупаційний режим на Менщині;
- вустами очевидців: досвід виживання населення в роки війни;
- правове становище остарбайтерів та способи виживання;
- значимість досвіду виживання в роки Великої Вітчизняної війни для сучасної молоді.
Корисні посилання для підготовки до конференції:https://drive.google.com/file/d/0B_Jq_7v_4CIxcTRuWVpQT3RBMUk/view?usp=sharing
План конференції (відкрити тут...https://drive.google.com/file/d/0B_Jq_7v_4CIxVmduM3pfaTg3aTg/view?usp=sharing )


Фото з конференції (відкрити тут:... 
https://plus.google.com/photos/107569534938873282153/albums/6087530468777267185)

Інтерв'ю Архипенко А. та Носовець А. з генерал-майором М.Я.Артамовновим, 2013



Інтерв'ю Архипенко А. та Носовець А. з остарбайтерами (2014) 




8 коментарів:

Олексій Гречуха сказав...

Дякую! Чудова конференція, мені сподобалось, дуже пізнавально, я дізнався багато нового про те, як виживали люди у роки Великої Вітчизняної війни та під час окупаційного режиму на Менщині.

Unknown сказав...

Абсолютно погоджуюсь з Олексієм! Нажаль, сьогоднішня ситуація в країни бажає бути кращою, тож тема конференції дуже актуальна як би прикро не було це усвідомлювати. Я була вражена віршами остарбайтерів, віршами, які просякнуті емоціями людей, котрі змушені були виживати у нелюдських умовах концентраційних таборів. Дуже дякую!

Наталія сказав...

Ви, учні, молодці, що переймаєтеся проблемами минулого, які є актуальними сьогодні. Вмієте історію вивчати не тільки в цифрах, фактах, а через долі окремих людей, їх переживання та почуття.

Unknown сказав...

А мені імпонує діалог учителя й учнів - непідробна небайдужість і щирий патріотизм! Так тримати! Аж самій захотілося побувати на подібній конференції (нескромний натяк:) )

Наталія Архипенко сказав...

Я хочу подякувати Наталії Миколаївні за вміння і бажання зацікавити,залучити учнів до такої цікавої співпраці в процесі вивчення історії! Вони дійсно отримують корисний досвід, вчаться,розвиваються, дорослішають... Дякую! І чекаємо нових цікавих ідей!

Аліна Носовець сказав...

Шкільна конференція пройшла чудово. Ми всі дізналися ще більш нового про наш Менський район під час другої свотової війни. Ця тема зараз є дуже актуальною, бо ми перебуваємо в стані війни на Сході. Тому дякуємо, вам, що ви ще раз показали наскільки глобальною проблемою є війна і виживання під час її.

Анонім сказав...

Наталія Миколаївна, дякуємо Вам за таку конференцію. Нам усім дуже сподобалося. Ми дізналися ще більше нового про те, що довелося пережити нашим предкам у роки Великої Світової війни, а ми, сучасне покоління, маємо переймати такий корисний досвід

Петро сказав...

Гарний матеріал, але подача однобока. Дійсно, це прикрість, що людей силоміць забирали на роботи і вони були відірвані від свого звичного кола життя. Але ж з іншого боку вони потрапили точно не в гірші умови життя ніж вони знаходились до цього, деяким це дало змогу вижити, адже всім відомо, що життя під час бойових дій не таке вже й солодке. Будемо, звичайно, відокремлювати тих полонених, яких тримали в концтаборах і людей,який забирали на роботи в будинки, готелі і тд.