неділю, 5 лютого 2023 р.

Як пройшов тиждень історії та права

 З 30.01 по 03.02 тривав тиждень історії та правознавства. Почався тиждень з представлення історико-правового банера,

на якому розміщувалися хмаринки слів, символи України. Кожен міг згадати чи ознайомитися з ключовими словами історії України та її символами. 

Апогеєм тижня було 31.01:  в фойє розміщувалися живі скульптури: трипільська дівчина, Нестор літописець, козак, Леся Українка та три представники революцій (Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції Гідності). Скульптури оживали, коли учні хотіли дізнатися щось про того чи іншого історичного діяча. Досить було торкнутися героя, - він розповідав про свою діяльність. З захопленням діти фотографувалися з героями історії. 

01.02 учні 6 класів представляли Стародавню Грецію: фотографувалися в грецьких елементах костюмів, дівчата представляли зачіски та прикраси, а хлопці - греків-олімпійців. 

02.02. учні старших та середніх класів змагалися інтелектуально. Команди "козаків" та "січовиків" складали аналогічні ланцюжки з історичних та правових термінів та понять, згадували слова пісні "Червона калина" та малювали шедеври (з зав'язаними очима козаків). У змаганнях премогла дружба. 

03.02. було підведення підсумків: нагородження кращих знавців історії. На сайті гімназії була виставлена конкурсна гра, яку потрібно було найшвидше пройти. Ще одним інтелектуальним випробуванням для гімназистів була олімпіада на сайтах "На урок" та "Всеосвіта". Учні Климович Микола та Максименко Єгор здобули дипломи ІІІ ступеня. Тож "урожай" історичного тижня був плідним )). 

Фото заходів: Давня Греція , ; живі скульптури, інтелектуальний конкурс, нагородження

Немає коментарів: