вівторок, 29 серпня 2017 р.

Підсумки та результати роботи вчителів історії та правознавства Менського РМО за 2016-2017н.р.

Результат роботи творчої групи.
Жидкова Н.М., Селюк С.П., Щипун Ю.М., Тужик С.Б.
     Чергова серпнева конференція вчителів суспільствознавчих дисциплін Менського району відбувалася на базі Березнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Складалася із конференції та секційного заняття. 
     Під час пленарного засідання були обговорені проблеми впровадження компетентнійного навчання за Новим державним стандартом.
Виступаючі звернули увагу на важливість переходу навчання від знаннєвого компоненту до діяльнісного. Завідувач РМК А.Д.Бикова проаналізувала результати навчального року району та наголосила на змінах у новому навчальному році. Н.М.Жидкова у доповіді-презентації зупинилася на характеристиці компетентнісно-діяльнісного підходу та його реалізації, важливості особистісно-орієнтованого підходу до навчання, урізноманітнення методів та засобів навчання. Досвідом організації дослідницької роботи з обдарованими учнями поділилася вчитель С.П.Селюк.  
     Робота секційного засідання почалася із виступу методиста РМК Н.В. Кордаш, яка звернула увагу на дуже гарні показники району під час виступу на олімпіадах у минулому році. А це ІІ місце в області з предмету історія та IV місце з правознавства. Також були проаналізовані результати ЗНО, називалися недоліки та переваги. Важливим результатом роботи РМО (творчої групи з правознавства) стала методичка практичних занять, створена вчителями історії та правознавства. У виступі Л.В.Леонтієва проаналізувала методичні рекомендації з історії на 2017-2018 н.р., звернено увагу на календарно-тематичне планування, підготовку учнів до уроків, шкільну документацію та ін.  Методичні рекомендації з правознавства проаналізовала Н.М. Жидкова. 
     Рішенням РМО вчителів суспільствознавчих дисциплін було вирішено продовжити впроваджувати компетентнісний підхід у навчанні та посилити роботу з обдарованими учнями. Тож творчості та натхнення всім нам!!!

Немає коментарів: